Skip to main content

Preventie en voorlichting

Vaccinatie en ontworming

Vaccinatie op maat. Komt u voor de vaccinatie van uw dier, dan bespreken wij dat met u zodat wij een gericht advies kunnen geven.

Afhankelijk van het gebruik en de omgeving zijn de risico’s per dier anders en moet de preventie daarop worden aangepast.

Denk aan een kat die nooit buiten komt versus een kat die buiten leeft. Of een erfhond, versus een hond waarmee wordt gewandeld in het bos of een hond die meegaat naar het buitenland. Een konijn met een buitenren versus een konijn dat op een flat woont.

Gebitsbehandeling

Wij besteden altijd veel aandacht aan het gebit van uw dier!

Jaarlijkse controle is daarvoor van belang. Een gezond gebit, en ook de mondholte, is van groot belang voor de algehele gezondheid. Zeker op de lange termijn.

Behandeling van gebitsproblemen, en preventieve zorg die u thuis kunt uitvoeren, is een van onze prioriteiten!

Voeding en (over)gewicht

Een weegschaal die nauwkeurig het gewicht meet, staat voor de balie en staat een ieder ter beschikking! Tijdens onze openingstijden kunt u altijd binnenlopen om uw dier te wegen en het resultaat bespreken. Het gewicht wordt altijd geregistreerd bij uw dier in onze gegevens. Zo kan het vervolgd worden. Van belang bij te magere of te dikke dieren, groeiende of zieke dieren.

Oudere dieren

Ouderdom komt met gebreken. En sluit geen diersoort uit! Echter, onderkennen we het bijtijds, dan kunnen we vaak bijkomende complicaties beperken en een goede oude dag van uw huisdier verzorgen.

Denk hier bijvoorbeeld aan hyperthyriodie bij de kat: een te hard werkende schildklier is goed te behandelen. Onbehandeld wordt de kat erg mager, heeft vaak diarree, altijd honger, is onrustig, heeft te hoge bloeddruk en loopt het risico blind te worden.

Een jaarlijkse gezondheidscheck vinden wij dan ook geen overbodige luxe!